Hoe sluit je een regenton aan op een regenpijp?

Wanneer u een regenton heeft aangeschaft of gaat aanschaffen wilt u natuurlijk weten hoe u deze aan kunt sluiten op de regenpijp.
Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de regenton.
De meeste regentonnen hebben een bolle deksel waar u een stuk uit kunt snijden zodat u hier de regenpijp door kunt laten lopen. Dit is de makkelijkste methode maar niet altijd even handig, want wat als de regenton vol zit? Wat u het beste kunt doen is een vulautomaat tussen de regenpijp en regenton bevestigen. Een vulautomaat zorgt ervoor dat het water via de regenpijp in de regenton loopt, wanneer de regenton vol zit wordt het water weer afgevoerd via de vulautomaat naar de regenpijp. De meeste regentonnen hebben aan de zijkant een opening die u alleen nog even moet uitsnijden, hier kunt u het pijpje van de vulautomaat aan bevestigen. Vervolgens zaagt u een stukje uit de regenpijp waar u de vulautomaat tussen plaatst, de regenton is nu klaar voor gebruik.
Aansluiten van een normale regenton:
1. De regenpijp rechtstreeks in de regenton laten lopen
2. Het plaatsen van een vulautomaat tussen de regenpijp en regenton

 voorbeeld van methode 1.

Wilt u een regenton aansluiten op een regenpijp zonder dat u het moeite kost?
Neem dan een SMART regenton, exclusief verkrijgbaar op onze website. Een SMART regenton heeft in tegenstelling tot andere regentonnen een holle deksel met filter systeem + een kant en klare overloop. Door de holle deksel kunt u het water via de regenpijp zo uit laten komen op de deksel, dit is het mooiste door een bocht op de regenpijp te plaatsen. Het water stroomt nu via de regenpijp over de holle deksel, via het filter zo de regenton in. Zit de regenton vol? Dan stroomt het water weg via de overloop met slangtule. Wanneer u het afvloeiende water weer in de regenpijp wilt laten lopen, kunt u voor een vulautomaat kiezen. Ook is een regenpijpkraan een mogelijkheid, deze kunt u dichtdraaien wanneer de regenton vol zit.

regenton 200 liter regenton overloop
Een Smart regenton is verkrijgbaar is 210 liter groen en 180 liter grijs

Een SMART regenton heeft nog een groot voordeel, hij hoeft niet aangesloten te worden op een regenpijp. Door de hole deksel met een diameter van ongeveer 52cm kan deze ook rechtstreeks water opvangen, dit oppervlak is groot genoeg voor het opvangen van hemelwater, binnen de kortste keren zit de regenton vol !
Een SMART regenton kunt u plaatsen in uw moestuin, achter in uw tuin, op de camping of op elke willekeurige plaats dan ook.
Aansluiten van een SMART regenton:
1. De regenpijp rechtstreeks in de regenton laten lopen
2. Het plaatsen van een vulautomaat tussen de regenpijp en regenton
3. Via een bocht in de regenpijp het hemelwater over de holle deksel laten lopen
 voorbeeld van een bocht
4. Een regenpijp kraan plaatsen
5. Niet aansluiten op een regenpijp, het hemelwater direct opvangen via de deksel

Regenton aan de regenpijp voorbeeld van methode 3.
Reactie plaatsen