Een regenton in de winter

U heeft een mooie regenton gekocht maar het wordt kouder buiten, binnenkort gaat het vriezen. U wilt natuurlijk niet dat uw regenton bij de eerste vorst gaat scheuren of barsten, dus wat moet u doen?
Als u een kunststof regenton heeft gekocht met flexibele wanden, dit wil zeggen dat u de wanden iets in kunt drukken, dan is het verstandig om bij nachtvorst kouder dan -5 graden de regenton minimaal voor een kwart leeg te laten lopen. Dit voorkomt het uitzetten en uitharden van het water waardoor de kans bestaat dat uw regenton gaat scheuren.
Het regenton kraantje kunt u het beste even inpakken met een stukje stof en plastic of helemaal van de regenton schroeven, zo voorkomt u dat het kraantje kapot vriest.

Wanneer u een regenton heeft gekocht met harde stevige wanden, dan is deze in principe bestand tot een vrieskou van -15 graden. Het is niet nodig om de regenton leeg te laten lopen, wel kunt u het beste de regentonkraan even inpakken.

TIP: gooi een aantal kleine lege plastic flessen in een regenton wanneer het gaat vriezen. Wanneer het water zal gaan bevriezen vangen die de druk op en is de kans op scheuren minimaal !

Een houten regenton in de winter
Het nadeel van een houten regenton is dat het materiaal gaat werken, zowel in de zomer als in de winter. Bij vrieskou is de kans op scheuren en barsten bij een houten regenton het hoogst. Laat de regenton daarom voor 90% leeglopen en wanneer mogelijk, zet de regenton in een schuur of berging.
A. Dijkstra
Door

A. Dijkstra

op 12 Sep 2021

Ik heb een ton van 800 liter gekocht. Ik vraag me echter af hoe je de onderste laag water er uit kan krijgen. Het volume water wat zich net boven de grond bevindt, onder het niveau van het kraantje. Als dat steeds blijft zitten gaat dat dan niet ten koste van de waterkwaliteit?

Willem van der Kooij
Door

Willem van der Kooij

op 13 Nov 2019

Het is belangrijk om de flesjes met zand of steentjes te vullen zodat ze nog net blijven drijven (met.dop dus). Vervolgens zal de plaat ijs op het water de flesjes indekken en niet de wand van de ton. Denk er ook aan om de kraan in te pakken met bubbelfolie bijvoorbeeld.

j.sap
Door

j.sap

op 04 Nov 2018

hoe werken dan die flessen die op het water liggen.... die doen toch niets dan alleen drijven

Olivia
Door

Olivia

op 12 Nov 2017

Mijn onderkraantje bij houten regenton zit verstopt, ik denk door bladerprut.. nu kan ik hem niet laten leeglopen of verplaatsen. Bovenin de ton zit nog wel een overloopslangetje. Is er iets tegen te doen? Kan ik er evt. zout in doen om bevriezing te voorkomen?

lorette
Door

lorette

op 27 Nov 2017

hevelen. stuk tuinslang (twee keer de hoogte ton) erin hangen. van buiten aanzuigen en leeg laten lopen!

monique
Door

monique

op 30 Oct 2017

Kan er geen antivries in misschien stomme vraag maar toch stel ik hem

Titanic
Door

Titanic

op 10 Nov 2017

En waar kun je het water dan nog gebruiken, denk je ?

W.s van oijen
Door

W.s van oijen

op 27 Nov 2016

Goed dat je de klanten er wijst.

Ina Burgers
Door

Ina Burgers

op 26 Nov 2016

Wat bijzonder vriendelijk om even door te geven hoe je kan voorkomen dat regenton kapot vries!!

Huub Antes
Door

Huub Antes

op 26 Nov 2016

Wat een service Toppie

Barbara
Door

Barbara

op 25 Nov 2016

Super deze informatie! Bedankt.

jk
Door

jk

op 25 Nov 2016

Euh...maar die liggen toch meer op het water dan onder water en nemen dan toch geen water ruimte in?

Van Der Mey
Door

Van Der Mey

op 06 Nov 2016

Hallo, de lege plastic flessen MET of zonder dop erop in de regenton doen? mvg,

Voertonnen.nl
Door

Voertonnen.nl

op 25 Nov 2016

Met dop !

Reactie plaatsen