Een regenton kopen, waar moet u op letten?

 • Waar wil je het regenwater voor gebruiken
 • Hoeveel capaciteit moet een regenton hebben?
 • Hoe en waar wil je de regenton aansluiten?
 • Heb je een regenton standaard nodig?

 •  

  1.&2 Waar en Hoeveel
  Voordat u een regenton gaat aanschaffen, moet u eerst weten waar u op moet letten bij het kopen van een regenton. De belangrijkste vraag is, waar wilt u het opgevangen regenwater voor gaan gebruiken? Wilt u alleen de bloemen en planten in de tuin gaan voorzien van water, of ook de ramen wassen en de auto afspoelen?
  Als u wilt weten hoeveel capaciteit een regenton moet hebben, lees dan dit artikel eens door.

  3. Regenton aansluiten
  Oke u heeft bepaald waar u regenwater voor wilt gaan gebruiken en hoeveel capaciteit een regenton nodig heeft. Met capaciteit bedoelen wij de grote van een regenton, bijvoorbeeld 100 liter of 210 liter. Nou is de volgende vraag, waar wilt u de waterton gaan plaatsen en hoe wilt u deze gaan aansluiten. Er zijn verschillende regentonnen op de markt, sommigen modellen zijn kant en klaar, anderen kunt u op maat gaan maken voor een aansluiting op de regenpijp met of zonder vulautomaat.
  Als u wilt weten hoe u een regenton aansluit, lees dan dit artikel eens door

  4. Regenton standaard
  U heeft een type regenton op het oog die aansluit bij uw wensen. Wanneer u regelmatig water gaat aftappen met een gieter, is een verhoging of voet voor de ton aan te raden. Door een regenton standaard te gebruiken staat de ton wat hoger, een grote gieter past er nu makkelijk onder zonder dat u deze schuin hoeft te houden. Niet elk type regenton heeft een bijpassende standaard, wanneer deze niet beschikbaar is, kunt u een ander model kiezen of de waterton op een stapel stenen zetten.

  Weet u waar u op moet letten bij een nieuwe regenton?
  Bekijk dan ons regenton aanbod !

  regentonnen online bestellen
Reactie plaatsen