Een regenton repareren

Wanneer u een regenton al een tijdje in gebruik heeft kan het natuurlijk voorkomen dat er op gegeven moment een lek ontstaat, kan gebeuren, wel heel vervelend.
Er zijn belangrijke verschillen tussen het repareren van een kunststof regenton en een houten regenton.

Een kunststof regenton repareren
Wanneer er een lek zit in een kunststof waterton kunt u deze in de meeste gevallen makkelijk repareren. Als er een lek zit bij de kraan of overloop kunt u deze het beste repareren door het gaatje te dichten met siliconenkit. Wanneer het lek op een andere plaats zit kunt u dit proberen te dichten met siliconenkit, i.v.m. de hoge druk die op het vat staat kunt u dit het beste vanuit de binnenkant doen. Als dit niet goed werkt of het gat is te groot, dan kunt u het proberen met twee componenten kneed pasta. Zorg dat u een paar rubberen handschoenen aan trekt en begin het kneden. Indien mogelijk vanaf de binnenkant aanbrengen en het goed aandrukken. Vervolgens de pasta een tijdje goed uit laten harden en uw regenton is weer als nieuw.
Lekt uw regenton nog steeds en heeft u alles geprobeerd?
Koop dan nu een SMART regenton tegen een zeer voordelige prijs
Een houten regenton repareren
Bij een lek in een houten waterton zijn er een aantal mogelijkheden om deze goed te dichten. Wanneer het een klein gaatje betreft kunt u het proberen met vloeibaar rubber, dit wordt ook gebruikt om daken te herstellen. Is het gat echter wat groter dan is vijverfolie een goede oplossing.

Enkele tips voor het onderhouden van houten regentonnen;
- Zorg dat de houten ton op een verhoging komt te staan zodat het aan de onderkant kan ventileren, dit voorkomt houtrot.
- Maak het vat leeg wanneer het gaat vriezen, doet u dit niet dan is de kans groot dat de waterton gaat barsten of scheuren.
- Een houten regenton moet u goed onderhouden, het is belangrijk dat u regelmatig beitst, lakt en schildert, dit verlengt de levensduur aanzienlijk.
Auke de Meer
Door

Auke de Meer

op 30 Mar 2022

mijn kraantje voor de peilstok van mijn wand/muur regenton is kapot gedraaid hoe kan ik aan een nieuwe komen en wat kost het? Het is wel een heel tere schroefdraad echt niet de kwaliteit die me beloofd is! Ik had voor de hoofdafvoer al een chromen exemplaar besteld die goed werkt. Vorig jaar aangeschaft zie jullie administratie . Graag service waar u zich kan onderscheiden.

Reactie plaatsen